sâmbătă, 25 iulie 2009

Noi si ungurii

``Cu ungurii nu putem avea probleme militare: dacă dăm drumul la toţi caii din Ardeal, fără călăreţi, în două ceasuri se pişă în Budapesta.``
Petre Tutea


Am inceput aceasta postare cu un citat din Petre Tutea , citat care mie personal mi se pare genial.
M-am gandit sa-mi dau si eu cu parerea despre aceasta vesnica problema : ungurii , in urma ultimelor evenimente petrecute in dubla mansa fotbalistica intre Steaua si o echipa ungureasca.
De unde si pana unde aceasta ura si aceasta dusmanie interetnica intr-o Europa ce se vrea unita ?
Daca m-as lua dupa Gigi Becali , toate aceste probleme au avut ca si cauza bannerul galeriei steliste de la Bucuresti , pentru cine nu stie suna cam asa : ``Cat poate tine femeia maghiara cacatul in ea? Raspuns: 9 luni !``.Adica ce ne zice noua Gigi? ca daca nu era acel banner ungurii nu aruncau cu torte , nu sunau ca e bomba in hotel , nu faceau ca toti dracii , nu-l scuipau pe Surdu si nu strigau tiganii :)). Adica Gigi nu a fost la meci cand ungurii strigau ``tiganii , tiganii`` ? nu a fost la meci cand inainte de acel banner ungurii vroiau sa sparga barajul fortelor de ordine.Ma rog ... ca Gigi e idiot stim cu totii , nu mai avem nevoie de nicio confirmare , dar sa vii sa emiti astfel de aberatii tu care mai mult decat altii ai incitat la ura de rasa mi se pare grotesc , mi se pare ca gest ca ai face orice ca sa scoti vinovati proprii suporteri de care nu mai ai loc in Ghencea. Fiindca nu intelegi tu de ce te huiduie fiindca ai bagat bani , nu intelegi de ce te vor plecat din Ghencea dupa ce i-ai facut vagabonti , golani , derbedei , platiti etc etc , dupa ce ai strigat mereu sus si tare ca tu faci ce vrei la Steaua si joaca cine vrei tu , dupa ce ai aruncat din club tot ce pretuiau acei suporteri ... jucatori , antrenori... dupa bunul plac. Dupa ce ai impus la echipa jucatori care nu faceau altceva decat sa frece nervii acelor suporteri, suporteri care vin la stadion si platesc bilete si abonamente , venituri care au asigurat sezonul trecut 84% din salariile de la Steaua in conditiile in care Steaua a terminat pe 6.
ma rog , sa revenim la unguri , care e problema lor? avand prilejul sa traiesc toata perioada postdecembrista , copil fiind si crescand odata cu tranzitia si inflatia :) , generatia mea este imposibil sa nu fi remarcat de-a lungul timpului ca ungurii au fost vesnic nemultumiti , s-au considerat vesnic nedreptatiti , de legislatie , de guvernanti( chiar si cand erau la guvernare ) , de orice. au vrut placute bilingve , au avut placute bilingve , au vrut invatamant in limba lor , au avut invatamant in limba lor ( cu toate ca sunt cetateni romani , ajungandu-se la anomalii de genul in care nu cunosteau limba tarii in care traiau , au vrut universitati in limba materna... au avut universitati in limba materna.si tot erau nemultumiti , la ei era o constanta nemultumirea.vreo 15 ani s-a vorbit numai despre drepturile minoritatii maghiare care era ostracizata saraca (oare?) si cu ajutorul diversiunilor mass media mereu au lasat impresia opiniei publice ca nu li se respecta drepturile si sunt persecutati , lucru care s-a dovedit neadevarat.mai mult chiar au avut si mai au de-a lungul acestei perioade un partid etnic , cred ca singurul legal din lume... doar structurile teroriste mai functionand in cadrul unei grupari politice ca si entitate etnica. vezi PKK , ETA , IRA , OEP etc etc.unde in alta tara democratica o exista partid creat pe fundamente etnice? cum ar fi sa apara maine in USA , PARTIDUL CHINA TOWN :)) ar fi scos in afara legii in secunda 2.dar noi , tolerantii i-am lasat , i-am lasat sa si faca de cap si prin parlament si sa sustina ca nu au drepturi destule ,i-am lasat sa huiduie chiar si presedintele Romaniei intr-o tabara de vara si ei tot nemultumiti au fost . De ce? fiindca daca li s-a oferit tot ce au pretins... au zis sa intinda coarda la maxim ca sa aiba de ce sa ia si au cerut si autonomie locala. Asta ce insemna? ca in mijlocul Romaniei , unde erau mai multi maghiari decat romani :)) sa o puna baietii de o paranghelie locala ... asta s-ar traduce asa . sa zicem ca judetul covasna ar beneficia de autonomie locala. ce ar insemna asta? ca s-ar conduce dupa propriile norme , ca toate hartiile si actele oficiale ar fi in limba maghiara .. ma rog abureala din asta care ar conduce ulterior dupa 2-3 ani la un referendum unde s-ar cere independenta tinutului si s-ar crea astfel o republica noua udmrista :)
si cand tot o arzi de vreo 2 decenii cu astfel de marsavii , apoi vii sa intrebi ca ce au romanii cu maghiarii. mai nimic cu oamenii de rand , dar cu liderii lor si cu cei care impartasesc ideile revizioniste avem toti. fiindca i-am lasat in tara noastra sa faca ce vor si ei ne-au rasplatiti cu inventii ca nu li se respecta drepturile , mai mult au avut mult mai multe facilitati decat romanii. locuri separate la facultatile de stat, unde ati mai pomenit asa ceva?adica ungurul oricum intra la stat fiindca el concureaza 1,02 pe loc , romanul 5-6 pe loc.astea da drepturi nerespectate
vine eminenta cenusie Marko Bella si vrea sa se faca ancheta in cazul bannerului , dar el care e cetatean roman de ce nu a zis nimic sa infiereze steagurile cu Ungaria care aveau ca harta Transilvania alipita Ungariei , de ce nu a infierat scandarile rasiste ale ungurilor , bannerele ungurilor de la Budapesta ... niciun cuvintel despre ele. credeam sincer ca acest Marko Bela a disparut din viata publica , dar nici acum nu se potoleste
Nici acum cand toti suntem plictisiti de problema asta maghiara , pana si ungurii , au constientizat si ei ca nu le trebuie autonomie maghiara , ca au tot ce le trebuie :)
Domnule Marko Bela , treziti-va! gata , nu mai e nimeni interesat de pseudo problemele voastre. Nu mai sufera nimeni de nationalism , traim intr-o Europa fara granite etc etc. Probabil sunteti suparat rau ca legislatia europeana nu permite astfel de mismasuri cu autonomie locala nebunii etc ,, tinut secuiesc , prostii.dar va mai zgandare pe voi nebunilor asa cateodata si nu pierdeti prilejul de a va arata cat de ofensati sunteti.
Dar cred ca stiu de ce esti suparat , pe tine ma-ta te-a tinut decat 7 luni !

2 comentarii:

  1. da ai dreptate:)dar si ei sunt marginalizati de f multe ori in maj locurilor pe care la frecventeaza:(dar in mare parte ai dreptate.pupici baby:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. ma kojs,,, ce ai ma cu minoritarii??? hehehehehehe se putea sa nu zici tu ceva de nea Gigi??? oricum talent "globu" si sa stii ca ungurii sunt la fel in tara asta ca si tiganii makedonii etc. numai ca ei sunt un pic mai oportunisti si profita de caracterele tari ce conduc minuntata tara pe nume Romania!!!

    RăspundețiȘtergere